ako poslat subor cez messenger

Ako poslať súbor cez messenger? (PDF, video 2024)

V dnešnom rýchlom digitálnom svete je komunikácia kľúčová a odosielanie súborov cez messenger sa stalo neoddeliteľnou súčasťou nášho každodenného života. Či už ide o zdieľanie dokumentov na prácu, fotografií s priateľmi alebo videí s rodinou, zvládnutie umenia efektívneho odosielania súborov vám môže ušetriť čas a frustráciu. V tomto komplexnom sprievodcovi preskúmame výhody a nevýhody odosielania súboro cez messenger a poskytneme vám praktické tipy a triky na zefektívnenie tohto procesu.

ako poslat subor cez messenger

ako poslať súbor cez messenger na vašom mobile

Existujú dva spôsoby odosielania súborov cez Messenger pomocou telefónu s Androidom. Môžete použiť prehliadač alebo messenger lite.

a. Pomocou prehliadača telefónu s Androidom

Dôrazne sa odporúča použiť túto metódu, ak má váš telefón prehliadač Google Chrome.

  • Otvorte webový prehliadač a prejdite na stránku www.messenger.com z karty vyhľadávania v hornej časti.
  • V pravom hornom rohu obrazovky vyhľadajte tri zvislé bodky (známe aj ako ponuka s tromi bodkami alebo ponuka kebab) priamo vedľa karty vyhľadávania.
  • Kliknite na tri zvislé bodky a potom vyberte Desktop site.
  • Prihláste sa pomocou poverení účtu Facebook.
  • Vyberte príjemcu.
  • V spodnej časti okna rozhovoru príjemcu vyberte položku Pripojiť súbor.
  • Vyberte súbory, ktoré chcete odoslať.
  • Pokračujte klepnutím na tlačidlo Odoslať.

b. Pomocou aplikácie Messenger Lite

Messenger Lite je zjednodušená verzia aplikácie Messenger. Inými slovami, v aplikácii Messenger Lite neuvidíte niektoré funkcie pôvodnej aplikácie (napr. funkciu „Príbehy“).

Hoci ide o odľahčenú verziu, táto aplikácia má funkciu odosielania súborov, ktorá pôvodnej aplikácii chýba.

Túto aplikáciu tiež produkuje Meta, rovnaká spoločnosť, ktorá vytvorila Messenger.

  • Nainštalujte Messenger Lite z obchodu Google Play.
  • Po inštalácii sa prihláste do svojho účtu.
  • Vyberte príjemcu. Môžete tiež použiť funkciu vyhľadávania na rýchle vyhľadanie príjemcu.
  • Kliknite na ikonu + umiestnenú v ľavom dolnom rohu chatovacieho poľa príjemcu. Kliknutím na túto ikonu si môžete vybrať typ súboru, ktorý chcete odoslať – buď video, alebo dokument/textový súbor.
  • Vyberte položku Súbor.
  • Nahrajte súbor/y, ktoré chcete odoslať.
  • Pokračujte kliknutím na tlačidlo Odoslať.

Ako poslať súbor cez Messenger na ploche/laptope

Existujú dva spôsoby odosielania súborov cez Messenger na stolnom počítači/laptope. Môžete použiť webovú verziu programu Messenger alebo samotnú stránku Facebooku. Obe metódy vyžadujú internetový prehliadač (t. j. Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge atď.)

a. Používanie webovej verzie aplikácie Messenger

  • Prejdite na stránku www.messenger.com z webového prehliadača.
  • Prihláste sa pomocou poverení účtu Facebook.
  • Otvorte okno rozhovoru svojho priateľa z Facebooku, ktorý dostane súbor. Na rýchle nájdenie príjemcu môžete použiť funkciu vyhľadávania.
  • V spodnej časti okna rozhovoru kliknite na možnosť Pripojiť súbor.
  • Po kliknutí na túto možnosť sa zobrazí okno, v ktorom môžete vybrať súbory, ktoré chcete odoslať.
  • Vyberte súbor, ktorý chcete odoslať, a kliknite na tlačidlo Otvoriť. Ak chcete vybrať viacero súborov, stlačte na klávesnici Ctrl, kliknite na súbory, ktoré chcete odoslať, a potom kliknite na Otvoriť.
  • Keď sa súbory objavia v poli rozhovoru, stlačte tlačidlo Odoslať.

b. Používanie stránky Facebook

  • Prejdite na stránku www.facebook.com a prihláste sa do svojho účtu.
  • Kliknite na ikonu Messenger umiestnenú v pravom hornom rohu stránky Facebook.
  • Vyberte príjemcu.
  • V spodnej časti okna rozhovoru príjemcu vyberte možnosť Pripojiť súbor. Po kliknutí sa zobrazí okno, v ktorom môžete vybrať súbory, ktoré chcete odoslať.
  • Vyberte súbory, ktoré chcete odoslať. Ak odosielate viacero súborov, stlačte na klávesnici kláves Ctrl, vyberte súbory, ktoré chcete odoslať, a potom kliknite na položku Otvoriť.
  • Pokračujte stlačením tlačidla Odoslať.

Tipy na rýchlejšie zdieľanie súborov

Optimalizácia veľkosti súboru: Pred odoslaním súboru zvážte jeho kompresiu, aby sa zmenšila jeho veľkosť. To nielen zrýchli proces odosielania, ale tiež šetrí údaje pre vás aj pre príjemcu.

Použite integráciu cloudového úložiska: Niektoré aplikácie messenger umožňujú integráciu so službami cloudového úložiska. Zvážte prepojenie preferovaného účtu cloudového úložiska na bezproblémové zdieľanie súborov uložených v cloude.

Pravidelne aktualizujte svoju aplikáciu: Uistite sa, že vaša aplikácia Messenger je aktuálna. Vývojári často vydávajú aktualizácie na zlepšenie výkonu a zavádzajú nové funkcie vrátane vylepšení možností zdieľania súborov.

Ak sa stretávate s akýmkoľvek problémom v aplikácii Messenger, prečítajte si tento návod na aktualizáciu aplikácie Messenger.

Kľúčové poznatky

  • Na veľkosti súboru záleží: Dávajte pozor na veľkosti súborov a ak je to možné, komprimujte ich, aby ste urýchlili proces zdieľania súborov.
  • Preskúmajte integráciu cloudu: Skontrolujte, či vaša aplikácia messenger podporuje integráciu cloudového úložiska na bezproblémové zdieľanie súborov uložených online.
  • Udržujte aplikácie aktualizované: Pravidelne aktualizujte svoju aplikáciu Messenger, aby ste mohli využívať najnovšie funkcie a vylepšenia v možnostiach zdieľania súborov.

Zvládnutie umenia odosielania súborov cez messenger nielen zlepší vaše digitálne komunikačné zručnosti, ale tiež zefektívni a spríjemní vaše interakcie. Experimentujte s tipmi a funkciami uvedenými v tejto príručke, aby ste našli prístup, ktorý najlepšie vyhovuje vašim potrebám. Šťastné zdieľanie súborov!

Súvisiaci sprievodca Ako zistit heslo na messenger?

Často kladené otázky o poslat subor cez messenger

Ako poslat video cez Messenger?

Ak chcete odoslať video cez Messenger, otvorte aplikáciu Messenger, otvorte chat, do ktorého chcete video odoslať, klepnutím na ikonu plus ho priložte, klepnite na Knižnica fotografií a videí, vyberte video, ktoré chcete odoslať, a klepnutím na Odoslať pripojte video a pošlite ho. Je možné odosielať videá do veľkosti 25 MB.

Ako poslat PDF cez Messenger?

Ak chcete odoslať dokument PDF cez Messenger, otvorte aplikáciu Messenger, otvorte chat, do ktorého chcete odoslať PDF, klepnutím na ikonu plus priložte médiá, klepnutím na Súbory si prezrite úložisko telefónu, vyberte dokument PDF, ktorý chcete odoslať, a potom klepnutím na Odoslať priložte PDF a odošlite ho cez Messenger. Je možné odosielať súbory PDF do veľkosti 25 MB.

Ako posielam súbory cez Messenger?

Súbory môžete posielať cez Messenger klepnutím na ikonu + v chate, výberom dokumentu alebo súboru, ktorý chcete odoslať, a klepnutím na odoslať. Týmto spôsobom je možné odosielať súbory do veľkosti 25 MB.

Ako odošlem súbory z Iphone do Messengera?

Ak chcete odoslať súbory z iPhone do Messengera, klepnite na ikonu + v chate Messenger, klepnite na Knižnica fotografií a videí alebo Súbory, vyberte súbor, ktorý chcete odoslať, a klepnutím na Odoslať súbor priložte a odošlite.

Prečo nemôžem poslať PDF na Messenger?

Ak je veľkosť súboru väčšia ako 25 MB, možno nebudete môcť odoslať súbor PDF v aplikácii Messenger, pretože aplikácia Messenger má pre prílohy limit veľkosti súboru 25 MB.

Kde je príloha v Messengeri?

Tlačidlo pripojenia v aplikácii Messenger je ikona +, ktorá je viditeľná, keď otvoríte rozhovor – ťuknutím na túto ikonu môžete vybrať súbory a médiá, ktoré chcete priložiť z úložiska telefónu.

Prečo nemôžem pripojiť súbory v aplikácii Messenger?

Bežné dôvody, prečo nemôžete priložiť súbory v aplikácii Messenger, zahŕňajú, že súbor je väčší ako 25 MB, vaše internetové pripojenie je príliš pomalé alebo možno budete musieť aktualizovať aplikáciu Messenger.

Môžete poslať prílohu súboru v Messengeri?

Áno, v aplikácii Messenger môžete odosielať prílohy súborov klepnutím na ikonu + v otvorenom rozhovore, výberom súboru z úložiska telefónu a klepnutím na položku Odoslať ho pripojíte k správe Messenger.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *